eens-opreis.reismee.nl

Van Amsterdam naar Las Vegas

Vandaag begint ons nieuw avontuur in de USA. We doen dit keer weer een rondje met Las Vegas als begin en eindpunt en met een gewone auto. Thuis al een basis route uitgestippeld en de overnachtingsplekken vastgelegd. Alles is tot 24 uur van te voren te annuleren, dus als we onderweg iets anders tegenkomen zijn we vrij om te veranderen.
Zoals gezegd beginpunt is Las Vegas, daarna richting Sequoia NP, Yosemite NP, Lake Tahoe, San Francisco en langs de kustweg Highway 1 weer richting Los Angeles. Hierna richting Palm Springs en Palm Desert om via Yoshua Tree NP weer terug te rijden naar Las Vegas.
We zijn net als de vorige keer begonnen met een overnachting in het Schiphol A4 hotel, bevalt ons goed en je hebt geen last van file 's ochtends vroeg. Om 8 uur op Schiphol en 5 kwartier na het instappen in de bus hebben we alle formaliteiten weer achter de rug. Na een paar shopjes bezocht te hebben gaande richting de gate waar ons een onaangename verrassing staat te wachten. Er is een vertraging minimaal tot 13 uur ( vertrek was 11 uur) er is een technisch mankement en over 30 min kunnen we een voucher krijgen om iets te eten en drinken. Dan gaat dat natuurlijk veel langer duren dan 2 uur, grrrrr. Onze overstap in Houston kunnen we niet meer halen, dat wordt weer dikke stress. Rond de klok van 12 uur horen we dat her mankement gevonden is en nu wordt gekeken of Delta of KLM het te vervangen onderdeel hebben. Zo niet dan vertrekken we vandaag niet !! Om een lang verhaal iets in te korten, uiteindelijk om 14.20 mogen we dan toch vertrekken en hoe het gaat met de volgende vlucht ? Geen idee, ze zeggen dat alles onderweg wordt geregeld. Ik had zelf al gekeken maar er gaan nog maar 2 vluchten naar Las Vegas, om 19.45 en 21.30 en dan moet er ook wel plek zijn, dus of we er gaan komen ......
Op het moment dat ik dit schrijf lig ik nog heerlijk in mijn bedje in het Cosmopolitan hotel, dat betekend dus dat we aangekomen zijn !
Zoals gezegd mochten we om 14.20 vetrekken, het bleek om een defect te zijn aan een hydraulisch onderdeel van de remmen, gelukkig hebben ze het kunnen repareren. De reis duurde 10 uur en door dat wachten van te voren ben je het toch na een uurtje of 7 wel spuug zat. Het was natuurlijk de vraag hoe het in Houston zou gaan, of het echt Houston we have a problem zou worden. In de lucht zei men dat alles automatisch overgeboekt zou worden naar de eerst volgende vlucht, maar wanneer dat was de grote vraag. Op de luchthaven aangekomen werd onze bagage omgelabeld naar de vlucht van 19.45 ( we kwamen om 17.45 aan) dan eerst door de controle. Normaal staan daar prachtige automaten waar je elektronisch gecontroleerd wordt, maar die deden het niet dus moet je gewoon in de rij, en dat duurde lang ! Foto van de hoofd, scan van der echter hand, duim , linker hand ,duim, vragen beantwoorden, pfff. Uiteindelijk konden we onze instapkaart halen, en wat staat daar op.... de vlucht van 21 uur ! No way ! Dus weer naar een balie om dat te regelen, gelukkig verliep dat zonder al te veel problemen en konden we op de vlucht van 19.45 mee. Het tijdsverschil met Las Vegas en Houston is 2 uur dus uiteindelijk komen we om 20.30 aan in las Vegas waar we met de shuttlebus naar de rental car terminal komen. Daar staat gelukkig onze naam , nou ja die van Ed eigenlijk, op het bord en kunnen we onze auto zoeken. Een mooie grote rode Ford explorer, niks mis mee zo te zien. Tom Tommetje installeren. En op weg naar het Cosmopolitan hotel. We krijgen daar een leuke upgrade naar een kamer aan de voorkant zodat we uitzicht hebben op de fonteinen van de Bellagio. Voor diegene die hier ooit geweest zijn, een bekende plek.
Nu is het tijd om op te staan en te ontbijten en ons plan te gaan trekken. Voor nu dus ... tot later !


Reacties

Reacties

Petra

Poeh! Vertraging en lang wachten...altijd vervelend!
Nu lekker reizen en genieten...

Leny en Hans

Fijne vakantie en we zullen jullie gaan volgen. Groetjes van ons

Irene Vos

Wat een lange reis hebben jullie achter de rug maar gelukkig zijn jullie er nu. Leuk om alweer wat te lezen, we blijven jullie volgen

Merceline

Al met al, op de plaats van bestemming aangekomen.
Wat kun je interessant vertellen.
Leuk op te lezen.
Ik blijf je volgen.
Prettige kilometers, hoor ? ? ?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!