eens-opreis.reismee.nl

Chicago

Vandaag per metro naar Chicago geweest. Eerst methode hotel shuttle naar het vliegveld en daarna 45 min met de metro, de blue line.

In één dag krijg je echt niet alles te zien maar je krijgt wel een mooie indruk van de stad en deze is echt prachtig. Het is schitterend weer, prachtig zon en zo’n 16 graden, wat wil je nog meer. We hadden een route in Komoot gemaakt die een beetje langs enkele hoogtepunten kwam. Heerlijk gewandeld door het Millenium Park, geslenterd langs de Riverwalk en natuurlijk omhoog in de Willes Tower.

Het Millenium Park is heerlijk om te vertoeven, er is een openlucht theater, vele kunstwerken en zelfs een schaatsbaan. De grootste bezienswaardigheid is de Cloud Gate een groot weerspiegelend kunstwerk in de vorm van een boon van 10 meter hoog. Helaas, en dat hebben wij weer, wordt het ding gerenoveerd en staan er dus hekken omheen. Foto’s maken kon alleen tussen de hekken door.

De riverwalk was ook heel grappig al waren alle terrassen nog gesloten vanwege de winter. In d3 zomer zal het hier een gezellige boel zijn. Je loopt ook tussen alle hoge, soms schitterende architectonische gebouwen.

Als afsluiter hadden we de Willes Tower op het programma. Een giga hoge toren met daarboven een sky deck. In een flits ben je van de begane grond naar verdieping 103 ! En dan het uitzicht… prachtig je kijkt je ogen uit. Op het laatst kun je dan ook nog boven de stad zweven op maar een stukje glas van bijna 4 cm ! Niet te lang over nadenken ?

Dit was een prachtige dag in Chicago, op naar het hotel, even eten en koffer weer inpakken voor de dag van morgen.

Om 5.45 staat de bus voor de deur voor een 3 uur durende rit naar de fabriek. Welterusten.


Reacties

Reacties

Leny

Veel plezier

Odile

Veel plezier

M&M

Veel plezier en mooi weer

Sandra

Klinkt allemaal als een goed begin van een nieuw avontuur! Veel plezier?

Dank jullie wel en leuk dat jullie mee willen reizen.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!