3 zeedagen
Onze laatste 3 dagen tot Boston vertoeven we op zee. Dagen dat je verplicht moet relaxen π
Omdat we weer noordwaarts varen zal de temperatuur ook steeds lager worden. Het schijnt zaterdag in Boston nu zoβn 10 graden te zijn. Vandaag is het hier op zee nog 25 graden, maar met een hele harde wind. Op een bedje in de zon liggen is dan ook een bijna onmogelijke opgave.
We varen dan ook minder hard dan de bedoeling is omdat er anders veel mensen omvallen π toen we gingen lunchen had er ook al weer iemand medische assistentie nodig. Ik moet ook zeggen, af en toe krijg je ook best een zwieper en als je dan niet goed op je benen staat heb je een probleem.
Hopelijk is er morgen minder wind want je wordt het wel een beetje zat dat heen en weer gehusseld.
βs Avonds is er een Dutch diner en daarna de Orange Party.
Voor het diner kun je uit Nederlandse gerechten kiezen zoals hutspot met klapstuk, Cordon bleu of erwtensoep. Als toetje is de keuze uit o.a tompouce, appeltaart en een Bossche bol. De dresscode is ook oranje en echt heel veel mensen hebben iets oranjes aan. Echt leuk om te zien.
Na het diner is dan de party en ook daar worden weer van allerlei hapjes geserveerd zoals, saucijzenbroodje, kleine Bossche bolletjes, oliebollen, appelflappen etc. Alles is oranje versierd en de band maakt er er mooi feestje van.
Zeedag 2
Vandaag inderdaad veel minder wind en een lekker zonnetje. Effe nog lekker een bedje opgezocht en nog wat zonnestralen opvangen.
In de middag is er een talentenjacht voor de crew en er zitten zeker talentjes bij. Onze cabin steward Hillman doet ook mee op de achtergrond van een band. Meteen groot aantal van de housekeeping maakten ze er een mooi feestje van. Zij winnen dan ook de 1e prijs van $300 Volgens Hillman krijgen ze allemaal $2 ππ
De manager heeft besloten dat ze van het geld een feestje geven.
βs Avonds is de laatste gala avond. Pakkie deftig dus, alhoewel het bij de Amerikanen altijd wel meevalt. Je ziet wel dat het steeds minder wordt. Ik weet nog wel dat de mannen zonder stropdas of jasje gewoon geweigerd werden, nu zie je soms toch outfits dat je denktβ¦β¦β¦ die heeft gala of zoals het hier heet Dressy niet goed begrepen.
Zeedag 3
We waren al gewaarschuwd voor koelere temperaturen en dat zie je ook wel. Vandaag starten we met 22 maar al snel zakt het naar 20. Als het zonnetje schijnt prima te doen, maar zonder merk je echt de kou al. Tussen de middag lekker geluncht in de Pinnacle en daarna schijnt tot onze verbazing nog steeds het zonnetje en scoren we voor een uurtje nog een plekje uit de wind.
Tijdens het 12 uur praatje van de kaptein verteld hij dat de wind behoorlijk gaat aantrekken tot windkracht 9. De deuren naar buiten worden afgesloten en er wordt geadviseerd gepast schoeisel te dragen zodat je niet op je giechel gaat.
Gedurende de middag trekt de wind wel aan, maar is nog wel te doen.